Till innehållet
Meny

Vanliga frågor och svar.

Kommer iPhone 12 att fungera i Tres 5G-nät?

Ja, iPhone 12-serien fungerar i de områden där Tre idag har byggt ut sitt 5G-nät (Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i västra och centrala Stockholm). En 5G-symbol kommer att synas uppe i vänstra hörnet. I dagsläget kommer hastigheterna att vara i nivå med 4G eller något bättre. Svarstiderna kommer att vara snabbare än för dagens 4G.Är min iPhone 12 framtidssäkrad för det nya 5G-nätet?

iPhone 12-serien kommer att fungera på de nya, snabbare frekvensband som auktioneras ut i november. Eftersom auktionen inte är avgjord kan vi i dagsläget inte kommunicera exakt vilka frekvensband som kommer att användas i Tres framtida 5G-nät, och därmed inte heller vilken 5G-täckning/ vilka hastigheter Tre kommer att kunna erbjuda.


Vad krävs för att min iPhone 12 ska fungera i 5G-nätet?

Om du har något av våra Företagsabonnemang som lanserats efter 15 januari 2019 och befinner dig inom vårt befintliga 5G-nät med en 5G-kompatibel telefon (som iPhone 12-serien), så får du tillgång till 5G-uppkoppling utan extra kostnad.


Vilken 5G-täckning kommer ni ha när er utbyggnad är klar?

Vårt mål är att ha ett av Sveriges bästa 5G-nät när infrastrukturen är utbyggd och klar. Vi har idag bred 5G-täckning i Sverige. I juni lanserade vi 5G i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i de västra och centrala delarna av Stockholm. Alla våra privatkunder med ett 3Surfa abonnemang och en telefon från Tre anpassad för 5G, kan redan idag få tillgång till vårt befintliga 5G-nät utan extra kostnad. Samma gäller för företagskunder som har abonnemang som lanserats efter 15 januari 2019.När lanserar ni 5G för alla??

När 5G slår igenom brett beror på när det finns 5G-frekvenser tillgängliga, vilket avgörs i den så kallade 5G-auktionen i november. Nu börjar det finns många 5G-anpassade telefoner som krävs för att utnyttja 5G. Det stora genomslaget för 5G kommer under 2021-2023, men redan idag har vi en bred 5G-täckning i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala och Stockholm där man kan komma upp i hastigheter i nivå med 4G eller något bättre. De riktigt höga hastigheterna kommer att möjliggöras med hjälp av de frekvenser som auktioneras ut i november i den så kallade 5G-auktionen.Vad är skillanden mellan 4G och 5G?

Skillnaden mellan 4G och 5G är framför allt vilken surfhastighet som mobilnäten klarar av. 4G och 5G är olika generationer av mobilnät som har utvecklats i takt med att vårt mobilanvändande har ökat. 5G kommer att vara snabbare än vad 4G är.Går det att köpa 5G-abonnemang hos Tre?

Om du har vårat abonnemang 3Företag Obegränsat och befinner dig inom vårt 5G-nät med en kompatibel mobiltelefon, så kan du redan idag få 5G-uppkoppling utan extra kostnad. Under hösten kommer vi att lansera flera nya abonnemangsformer och erbjudanden.Vilka mobiler har ni/kommer ni att ha som stödjer 5G?

Mobiler som fungerar i 5G-nätet är iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, Galaxy S20 5G, Galaxy S20+ 5G, Galaxy S20 Ultra 5G, Galaxy Z Fold2 5G, Huawei P40, Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi10 och Sony Xperia 1 II. Användare kommer då att se en 5G-symbol uppe i hörnet på sin display och kunna surfa över 5G-nätet. Flera mobiltelefon-leverantörer lanserar 5G-ready mobiler under 2020.Jag har en iPhone XR och min sambo en Samsung S10, kommer dessa mobiler fungera i 5G-nätet?

Nej, det kommer inte göra det nu och inte längre fram i tiden. 5G är en ny teknik och äldre mobiler kommer inte vara kompatibla med vårt 5G-nät.
Se vilka mobiler som är 5G ready.Jag bor i området med 5G-täckning och har egen 5G-hårdvara, kan jag koppla upp mig mot Tres 5G-nät om jag har ett abonnemang från Tre?

Nej. Det är begränsat just nu och gäller endast de utvalda mobilerna som nämns här ovan.Har Tre en tidsplan för när 5G kommer lanseras i övriga Stockholm, Göteborg och Malmö?

Ja det har vi. Redan i juni 2020 lanserade vi på Tre 5G i stadskärnorna i Malmö, Lund, Helsingborg, Västerås, Uppsala samt i de västra delarna av Stockholm. Lanseringarna är nästa fas i utbyggnaden av 5G-nätet som inleddes redan i december förra året i södra Stockholm när Tre var först i Sverige med ett publikt 5G-nät.

Mobiler som är redo för 5G