Till innehållet
Meny

Nät.

Vi vill att du ska kunna dela med dig oavsett om du är på konferens i Åre med jobbet, sommarsemester på Gotland eller bilresa längs höga kusten.

Utbyggnad.

Så har vi förbättrat nätet.

Vi var första mobiloperatör i Sverige att lansera ett 3G-nät. Vi byggde ett riktigt snabbt och starkt 4G-nät och snart är framtiden här med nya utvecklade 4G+. En teknik som öppnar upp för riktigt snabba surfhastigheter.

När vi bygger ut nätet och förstärker med utökad kapacitet gör vi det med kunden i fokus. Vi fokuserar på områden där våra befintliga och nya kunder vistas och gillar att spendera sin tid. Vi tar in feedback från våra kunder och så följer vi noggrant statistik som ger oss indikationer när det är dags att förstärka någon del av nätet.

Kolla in täckningskartan

Kostnadsfritt test-SIM.

Är du nyfiken på hur det fungerar att ringa, SMSa och surfa där ditt företag håller till? Det bästa sättet att ta reda på det är såklart att prova själv. Beställ ett Test-SIM och bedöm själv i lugn och ro.

Läs mer

Extra kraft.

Förstärkningar när det krävs.

När tusentals schlagerfantaster möts för att titta på melodifestivalen tillsammans eller när fälten fylls under festivalsäsongen belastas nätet mer än vanligt. Vid stora event då många människor samlas på en begränsad yta krävs ofta utökad kapacitet i nätet för att du som kund ska kunna använda din mobiltelefon precis som vanligt. Vi brukar då använda oss av mobila basstationer som placeras i anslutning till eventet.

Vi bevakar hela tiden kapaciteten som är tillgänglig och kommande behov och bygger ut i tid.

Läs mer om stabilitet

4G+.

Största satsningen sedan starten.

Just nu pågår en våra mest omfattande nätuppgraderingar sedan vi startade 2003. Vi uppgraderar vårt 4G-nät till 4G+. Uppgraderingen möjliggör ännu högre hastigheter i vårt 4G-nät.

Uppgraderingar i nätet görs löpande runt om i landet och har redan hunnit slutföras på flertalet platser. Exempelvis har vi hunnit uppgradera nätet till 4G+ i:
Uppsala, Stockholm, Småland, Närke, Mälardalen, Göteborg, Bohuslän, Östergötland, Skåne, Halland, Västergötland

Mer om nätutbyggnad

Täckningskartan.

Har du 3G, 4G eller både och där du bor? Med hjälp av 3s täckningskarta kan du söka hur täckningen ser ut på kommun, ort, gata och postnummer. Du kan också använda snabbval för att kontrollera hur nätet ser ut där du befinner dig. Kartan visar 3s täckning i Sverige.

Information om täckning är endast vägledande och det går aldrig att garantera täckning på enskilda platser. Täckning och hastighet för mobila tjänster kan variera beroende på en mängd olika saker, exempelvis på geografiska förhållanden som berg, dalar och skog.

Till täckningskartan

Ring och surfa samtidigt i 4G.

Nu kan du som är kund hos oss ta del av en ny spännande tjänst - VoLTE. Tjänsten gör att du kan ringa i 4G-nätet. Ditt samtal kopplas upp snabbare och ljudkvaliteten på samtalet blir bättre när du ringer över 4G.

 • Bättre ljudkvalité
 • Du är alltid i 4G-nätet även om du ringer ett samtal
 • Snabbare uppsättningstid för samtalet
 • Du kan röra dig fritt mellan WiFi och 4G nätet under ett samtal


 • Som kund hos 3 är tjänsten redan aktiverad om du har en mobil som stödjer 4G-samtal.

  På knappen nedan kan du läsa vanliga frågor och svar samt ta reda på vilka mobiler som stödjer 4G-samtal.

  Frågor och svar

  Hastighet.

  2015 lanserade vi vår största nätuppgradering någonsin, som möjliggör fördubblade hastigheter i vårt 4G-nät.

  Läs mer

  Stabilitet.

  Vi övervakar nätet dygnet runt året om, så att du ska kunna fortsätta surfa som vanligt även under strömavbrott, hårda oväder, eller andra störningar.

  Läs mer

  WiFi-samtal.

  Nu ingår tjänsten WiFi-samtal som möjliggör att du kan ringa från platser i Sverige där du tidigare upplevt svag inomhustäckning, men har tillgång till WiFi.

  Läs mer