Till innehållet
Meny

Stabilitet.

Vi övervakar nätet dygnet runt året om, så att du ska kunna fortsätta surfa som vanligt även under strömavbrott, hårda oväder, eller andra störningar.

Hängslen och livrem.

Kraftiga stormar, strömavbrott och missriktade grävskopor. Det finns många risker som kan störa stabiliteten i ett modernt mobilnät, och en viktig del i vårt arbete är att arbeta förebyggande.

Hängslen och livrem, så kan man sammanfatta insatserna för att garantera ett stabilt nät. Om nåt går fel ska det alltid finnas en plan B – en backup eller tillfällig reservlösning – för att du ska kunna fortsätta att använda din mobil utan avbrott.

Läs mer om Tres nät

Batterier & dieselaggregat.

Vi är måna om att du alltid ska få en bra mobil upplevelse. Därför bygger vi vårt nät med alternativa och speglade lösningar. Vid strömavbrott tar till exempel reservkraft i form av batterier och dieselaggregat över strömförsörjningen. Och om en fiberkabel skulle grävas av, finns det alltid en annan fiberförbindelse dragen en annan väg. Dessutom är de kritiska delarna av vårt nät placerad på olika geografiska platser. På så vis ser vi till att ha fungerande utrustning som kan ta över om den ena går ner.

Läs mer om hastighet

Vi har koll på nätet.

Vi övervakar nätet dygnet runt året runt. Vi bevakar bland annat inkommande larm som indikerar om något inte står rätt till i nätet. Vårt mål är att alltid upptäcka och åtgärda eventuella störningar innan kundupplevelsen påverkas.

Med hjälp av Tres täckningskarta kan du söka hur täckningen ser ut på kommun, ort, gata och postnummer. Du kan även använda snabbval för att kontrollera hur nätet ser ut där du befinner dig. Kartan visar Tres täckning i Sverige.

Till täckningskartan

Nät.

Vi vill att du ska kunna dela med dig oavsett om du är på konferens i Åre med jobbet, sommarsemester på Gotland eller bilresa längs höga kusten.

Läs mer

Hastighet.

2015 lanserade vi vår största nätuppgradering någonsin, som möjliggör fördubblade hastigheter i vårt 4G-nät.

Läs mer

WiFi-samtal.

Nu ingår tjänsten WiFi-samtal som möjliggör att du kan ringa från platser i Sverige där du tidigare upplevt svag inomhustäckning, men har tillgång till WiFi.

Läs mer